Save That Stuff

Offices of reclaimed materials for Save That Stuff, Inc. | Charlestown, MA | built 2011 – 2012

Senior Designer with Utile, Inc. | Boston, MA

Save That Stuff, Inc. needed dedicated office space for their growing staff on the industrial site of their recycling sorting plant in Charlestown, MA.  In keeping with the mission of the company, the use of reclaimed materials became the motivator for the design of this space.  Decommissioned trailer chassis were paired together and merged with continuous corrugated metal and wood panels at the facade, updated with an asymmetrical roof profile.  Suited to the collaborative work model of the STS team, the interior is dominated by a massive meeting table of hardwood floor panels salvaged from a deconstructed nearby factory.  Reused wood shipping palettes are another design feature of the interior – designed as lounge seating in the waiting area and as file-storage, slipped beneath the central meeting table.

The second phase for this project includes back-lit reclaimed shipping containers as company signage, visible from the Tobin Bridge, and a connective deck made of perforated metal panels salvaged from a boat factory.

Responsibilities included project design, client communication, approvals process management, production of construction drawings, and on-site construction administration through building completion.

Hide Content